Tények

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers

kinyirtam.blogspot.com

Kinyírtam...

Képek

Ha kevesled a képeket a blogon, akkor küldj egy levelet a szerzőnek, vagy üzenj ide a blogra. Felveszünk egy listára, és rendszeresen (1-2 hetente) küldünk majd képet. (Csak olyanoknak, akit ismerünk.)

Friss topikok

  • zsuzsibuvar: Itt (UK) is van olyan iskola (igaz, draga fizetos magan) ahol az osszes felsos (9-13 ev) ipadot ka... (2013.01.23. 13:31) Sokkterápia
  • freddy_m: Annyira hiányoznak ezek az írásaid. (2012.08.20. 20:39) Szökevény
  • geegee: üdv. bocs, egy nem pont idevágó kérdés: Svájcban, ha nem megyek autópályára kocsival, hanem csak s... (2012.08.01. 19:37) Beköltözve
  • Krisz_: Én anno a lakás újracsempézéséhez hordtam fel a cuccokat a másodikra. Anno olyan ezer kilós nagysá... (2012.05.22. 23:47) A nagy fa
  • DKriszta: @OzsvathSzilvi: Nyáron csak tedd az ablakpárkányra. Mi a teraszon lógattuk fel - van ott egy kampó... (2012.03.07. 11:47) Túró

Márpedig én nem olvasok!

2011.09.19. 11:23 DKriszta

 Ez csúszott ki, mit kicsúszott.... ordította a nagylány, amikor csak annyi lett volna a házija, hogy elolvas egy mondatot és annak alapján leír egy szót. Mondjuk 3 perc, ha betűnként olvas és ha matyóhímzést is rajzol minden betűnek. Csakhogy az én ügyes, okos, értelmes, olvasni sehogy sem akaró lányom kettő és fél, mondom mégegyeszer kettőésféórán át ült mellette és agonozált azon, hogy neki miért is kell olvasni.

Próbáltam kedvesen. Probáltam izgalmasan. Próbáltam elhitetni, hogy az olvasással oda kerülhet, ahová rajta kívül más nem, mert a fantázia mindenkinek mást mutat. Nem lehet ugyanazt a könyvet kétszer egyformán olvasni. Nem hatottam meg. Csak duzzogva ült és közölte, hogy NEMOLVASOK!!!!

Hát engem se abból a fából faragtak, hogy ezt szó nélkül hagyjam. Emlékszem még alsó tagozatos általános iskolás voltam, mikor egy nap Ken Follett Katedrálisával mentem haza a könyvtárból és Jóanyám kiakadt, hogy ilyen apróbetűs, vaskos könyvet akarok elolvasni? Hát szó se lehet róla! Aztán meg belátta, hogy a takaróalatt olvasás jobban rontja a szemet, így olvashattam. 

Fel kell hát valahogy ébresztenem a gyerekben a kíváncsiságot. Kis lépésekkel akarok haladni, mert máskülönben hátraarcot csinál, mert makacs, mint a... mindegyis.

Írtam rövid leveleket, hogy: Szia Noémi, ügyes voltál ma, megcsináltad szépen a leckét, menj ki a konyhába, keress magadnak tálkát és kanalat, és hozzd ide hozzám, mert kaphatsz fagyit. Vagy: Szia Noémi, ha felírod az ágyadnál lévő fekete táblára, hogy Dömdödöm, akkor kivehetsz a sárkányos dobozból egy cukorkát. Meg ilyenek. Péter kinyomtatta, én felvagdostam és az elsőt, a Dömdödömeset, az asztalára tettem. Nem hívtam fel rá a figyemét, kiváncsi voltam mikor elsik le neki, hogy az ott neki van címezve.

Két nap múlva jött oda, hogy ezen az van, hogy Szia Noémi, megy az van aláírva, hogy Anya, és mondjam meg mi van odaírva. Azonnal hárítottam: a levelet, ami nem nekem van címezve, nem olvashatom el, mert megsérteném a levéltitkot. Így aztán nagy kedvetlenül elkezdte betűzni. Féltávig hangosan, majd onnan magában. Felcsillant a szeme, elrohant krétáért és azonnal felírta, hogy Dömdödöm. Volt nagy boldogság. Már kapott azóta egy másikat is, meg már kétszer reklamált, hogy mostanában nem írok neki levelet, szóval szerintem jól haladunk.

Az a tervem, hogy a következő lépésben négysorosakat kap majd, aztán még hosszabbakat, aztán még hosszabbakat. És ha már eljutottunk egy A4-es mérethez, akkor előveszünk egy könyvet is. Mert én még ilyet, hogy valaki nem olvas nem hallottam. És az én házamban szó sem lehet róla!!!!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornbach.blog.hu/api/trackback/id/tr383238027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddy_m · http://feri.szikla.hu 2011.09.19. 19:48:33

Szia Noémi. Én az remélem, hogy nem csak olvasni, hanem írni is fogsz hamarosan. Ide. Mert én meg szeretek olvasni.

muzsika 2011.09.20. 11:13:15

Hát ez nagyon jó, Kriszta :) Küldtem már meséket e-könyvolvasóra? :) Laurát ez hatotta meg, hogy az én szent olvasómon olvashat

rozamama 2011.09.22. 08:53:17

KEDVES NOÉMI! ÖRÜLÖK, HOGY TUDSZ OLVASNI. NEMSOKÁRA LEVELET ÍRSZ DANINAK, UGYE? PUSZILLAK