Tények

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers

kinyirtam.blogspot.com

Kinyírtam...

Képek

Ha kevesled a képeket a blogon, akkor küldj egy levelet a szerzőnek, vagy üzenj ide a blogra. Felveszünk egy listára, és rendszeresen (1-2 hetente) küldünk majd képet. (Csak olyanoknak, akit ismerünk.)

Friss topikok

  • zsuzsibuvar: Itt (UK) is van olyan iskola (igaz, draga fizetos magan) ahol az osszes felsos (9-13 ev) ipadot ka... (2013.01.23. 13:31) Sokkterápia
  • freddy_m: Annyira hiányoznak ezek az írásaid. (2012.08.20. 20:39) Szökevény
  • geegee: üdv. bocs, egy nem pont idevágó kérdés: Svájcban, ha nem megyek autópályára kocsival, hanem csak s... (2012.08.01. 19:37) Beköltözve
  • Krisz_: Én anno a lakás újracsempézéséhez hordtam fel a cuccokat a másodikra. Anno olyan ezer kilós nagysá... (2012.05.22. 23:47) A nagy fa
  • DKriszta: @OzsvathSzilvi: Nyáron csak tedd az ablakpárkányra. Mi a teraszon lógattuk fel - van ott egy kampó... (2012.03.07. 11:47) Túró

Multipla vs. Galaxy

2007.08.15. 20:15 DKriszta

Amikor legelőször szóba került, hogy a Multipla nem maradhat velünk Svájcban, mert nem akarunk rá vámot fizetni, és az eljárással vesződni, Némi azonnali ordításba kezdett. A Multipla nagyon szereti Őt és Ő is nagyon szereti a Multiplát. Bármikor, ha még csak egy fél mondat elejéig is, előkerült a téma, azonnal kijelentette, hogy neki KELL a Multipla. Amikor elmentünk Galaxy nézőbe, nagyon tetszett neki, Lola viszont ordított az idegen autóban. Amikor megkérdeztük a gyerekeket a túra után, hogy Galaxy vagy Multipla? Jöttek a válaszok: N: Természetesen a Multipla, mert nagyon szeret engem és nagyon gyors is.
L: Muti, Muti, Muti!
Szóval az állás 2-2. Kettőnek kell a Galaxy, kettőnek meg nem. De mivel mi osztjuk szét a szavazati jogokat, elhatároztuk, hogy átírjuk a szabályokat. Az új szabályozás szerint teljes szavazati jogot a jogosítvánnyal rendelkezők kapnak. Kiskorúak szavazata csak felet ér. Így lett a végső szavazás eredménye 2-1 a Galaxy javára.
Akkor Apa akcióba lendült. A kiszemelt példány szép, mutatós, és eleddig 1800 Km-ert futott a svájci utakon. Pompás a felszereltsége, mutatós a feneke és alacsony a fogyasztása, ahhoz képest, hogy egy hétüléses batárról beszélünk. Bár a fedélzeti számítógépe szerint eddigi fogyasztása 6,5 liter, ami a Cinquecentónk fogyasztásával egyezik meg, bár abba komoly mutatvány volt még 5 embernek is beülni....szóval, apa akcióban..... megy az alkudozás. Végül több mint 2000 frankot alkudott. Nem volt valami elégedett, de én ezt is komoly sikerként értékeltem... és ha én örülök.... bár a gyerekeknek eleinte nem mertük egyenesen megmondani, hogy mi a helyzet. Aztán elérkezett a nagy nap - vagyis tegnap - és elindultunk az autóért. Biztos, ami biztos alapon vittük magunkkal Danit is, mivel ő nagy autórajongó, és elég nagy befolyással bír Noémi fölött. Annyira izgultunk, hogy a kinyomtatott térkép ellenére, valamint már voltunk is ott, szóval mit szépítsem.... kétszer eltévedtünk. De még így is odaértünk 10 perccel a megbeszélt idő előtt. Az órát hozzánk lehet igazítani, még ha eltévedünk is! És akkor megtörtént a csoda. Egymásra licitált a két nagy, hogy ki hol üljön az új autóban. Ők ketten jöttek haza apával, én meg a Multival Lolival. Az első 10 km-eren azt hallgattam: Apa! Mémi! Apa! Mémi! Etünt!!! Aztán mikor elmagyaráztam, hogy nem tűntek el, az előttünk menő autóban vannak, feltette a második kedvenc lemezét: beeeee, keze, beeee, keze. Történt ugyanis, hogy vasárnap a játszótérnél voltunk, ahol bárányok laknak. Megetettük őket nagy levelű gazzal, és etetése közben, az egyik bárány a zöldséggel egyetemben icipicit megharapta Lola kezét. Már akkor sem látszott nyoma a kezén, de megjegyezte. Na, ez az a lemez, ami sohasem jár le. Szóval fél órán át: bee, keze, beee, keze!!!!
Azért, ha sok időbe is telt - már nekem úgy tűnt - hazaértünk. Persze a slusszpoént még nem mondtam: van az autón autópálya matrica!!! 40 frankos tétel - éves matrica, de Péternek mintha a fogát húznák. Alkudott több mint 2000-et, az semmi, de a matrica!!! Szóval ez a negyven frankos tétel, mármint, hogy nem kell kifizetni, oly boldogsággal töltötte el az embert, hogy azonnal megbocsátotta magának, hogy nem tudott többet alkudni.
Ma délelőtt másfél órán át pakoltam át a cuccainkat a Galaxyba, meg takarítottam a Multit. Szegénykémből irdatlan mennyiségű kavicsot szedtem ki, mert itt nem homok van a homokozókban, hanem apró kavics, és az bizony mindenhová beragad. De lényeg, hogy édes kettesben töltöttem a  Multival egy jó órát. Addig a két gyerek a Galaxyban rosszalkodott. Némi minden gombot megpiszkált, ha a kulcsot bent hagytam volna, szerintem még a fedélzeti számítóképet is átállítja kínai nyelvűre, vagy görögre, mindegy csak szép rajzocskák legyenek. Amikor befelé jöttünk, azt mondja a nagylány: azt mondta a Galaxy, hogy szeret engem, pont úgy mint a Multipla. Kérdem: Akkor most már jó, hogy van Galaxy? N: Anya, szuper!
Szóval van egy szuper autónk, ami nagyon szereti a Noémit! A gond csupáncsak az, milyen nevet válasszunk neki, mert Lola még jó pár hónapig nem fogja tudni kimondani, hogy Galaxy, azt meg nem akarom, hogy azt mondja:Gagyi!


 


 

 


 

 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornbach.blog.hu/api/trackback/id/tr34140922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerekes Pisti 2007.08.17. 17:03:25

Gratula az új kocsihoz, hazsnáljátok egészséggel. Képzeljétek, a főnököm is tegnap kapta meg a zsírúj Galaxy-t, pont olyat, mint a tiétek, talán csak ilyan tetőablak nincs rajta. Ott 3 kicsi van, már alig várta. Úgy tűnik, ez a Galaxy-k hete...